Om oss

Bjørnstad er et småbruk i Hedalen i Valdres ca. 150 km fra Oslo – 70 km fra Hønefoss og 65 km fra Fagernes. Hedalen er en typisk fjellbygd, med mye skog og HedalsVassfaret er kjent fra mange villmarksromaner av blant andre Mikkjel Fønhus.
I 2013 begynte vi å se på muligheter for mulige attåtnæring på gården. Det ble naturlig å tenke på bearbeiding av det viktige råstoffet som skogen gir. Vi bygde derfor opp, med uvurdelig hjelp fra Arilds gamle studiekamerat Tore Wendt Jonassen, et sagbruk (komplett sirkel) med kantbenk, kløyve og dobbelt bordkante. I halve bygget har vi laget en snekkeravdeling for bygging av gapahuker, grinder, lavvoer, utemøbler og lignende.

Bjørnstad sag har ekspertise på skog og tre og liker å benytte riktig tre til riktig sted, som for eksempel senvokst gran i bæringer, malmfuru og lerk på værutsatte steder, og lauvvirke som osp, or og bjørk som dekorative elementer. I tråd med tradisjoner bygger vi gjerne i grove ramverk og stavlaft. Stavkirken vår har stått i 800 år og bygd med malmfuru og i stavlaft.
I tillegg til sagbruk/snekkeravdeling har vi skogsutstyr som tilgang til stammelunner, traktor med tømmerhenger og kran. Dette betyr at vi kan hente ut egnet råstoff fra egen skog eller på rot fra andre. Dersom vi skal foreta leieskur, kan vi hente tømmeret å kjøre skurlast tilbake med egen lastebil. Vi planlegger også å bygge en smie på gården for å kunne smi  ståldetaljene selv.

Vi er to generasjoner på gården.


 

 

Arild Bjørnstad  f. 1956, har skogbruksutdannelse og ble uteksaminert som trelasttekniker ved Norges Trelastskole i 1978. Har erfaring fra arbeid i skogen,arbeid som selvstendig snekker, 6 år som avdelingsleder i trelastbedriften Skogeiernes Impregneringsverk og vært daglig leder i Bagn Møbelindustri i 24 år.

Bjørnar Bjørnstad f. 1990 jobber til daglig som frilansmusiker, korpsdirigent, kulturskolelærer for Sør-Aurdal kommune, musikklærer ved Hedalen Barne- og ungdomsskole og som basslærer ved Gjøvik Videregående skole. Ved siden av arbeidet er han sagmester og webmaster for Bjørnstad Sag.

Jon Gudbrand Bjørnstad  f. 1988  bor på gården og er utdannet innen bilmekanikk, arbeidsmaskin mekanikk og arbeider som verksmester ved John Myrvang i Hønefoss.

 

Bjørnstad Sag DA © 2019    org.mva 920329209     Hedalsvegen 2068    3528 Hedalen    arild.bjornstad[at]hotmail.no    +47 904 09 280